Nationale Molendagen

Molendagen op 11 en 12 mei a.s

Ze komen er weer aan, de Landelijke molendagen.

Zo ook op molen De Hoop te Wieringerwaard.

Op 11 en 12 mei 2019 is iedereen tussen 10:00 en 16:00 uur ook weer van harte welkom.

 

Onze tot graanmolen omgebouwde poldermolen geeft acte de préséance op deze dagen. Bezoekers worden op zaterdag verwelkomd door de molenaars Kees en Maurice en op zondag door Kees en 2 van zijn leerlingen.

U kunt de molen bezoeken aan de Molenweg 47 te Wieringerwaard, maar bent U in de buurt dan is hij van verre al zichtbaar, waardoor nadere bewegwijzering overbodig is dachten wij.

Tijdens de molendagen worden er pannenkoeken gebakken en zijn ook frisse drankjes aanwezig, we hopen natuurlijk op goed weer.

Onze meelproducten worden zoals op woensdagen nu ook te koop aangeboden. Onze pannenkoeken mix staat in de omgeving bekend als zeer smakelijk.

Voor de jongeren is er limonade of chocomel, en kleur en bouwplaten.

Natuurlijk kunt u de molen tot in detail bekijken en de molenaars en leerlingen zullen graag al uw vragen met aandacht beluisteren en vast wel kunnen  beantwoorden. De liefhebber mag krimpend of ruimend kruien of een end opzeilen.

Ook kunt u informatie krijgen over de opleiding tot molenaar waaraan tegenwoordig steeds vaker ook dames deelnemen.

Wilt u meer weten, bezoek dan onze website: www.dehoopwieringerwaard.nl. Ook www.molens.nl,  bevat veel informatie, en voor informatie over alle molens in Nederland kan www.molendatabase.nl,  bezocht worden.

Tot ziens op 11 of 12 mei op “De Hoop” in Wieringerwaard

Datum activiteit
Locatie activiteit
Molen de Hoop, Molenweg 47, 1766HN Wieringerwaard